Wilde marjolein – Origanum vulgare ‘Oregano’

Wilde marjolein – Origanum vulgare ‘Oregano’

Het keukenkruid wilde marjolein wordt ook wel eens oregano genoemd. Hoewel het familie van de echte marjolein is, verschillend de kruiden iets van elkaar. Marjolein is iets milder qua smaak. Wilde marjolein is een smaakmaker in Italiaanse en Mediterraanse gerechten. Wilde marjolein heeft een kruidige smaak en wordt in de keuken vooral in gedroogde vorm gebruikt. Zelf wilde marjolein zaaien en planten is niet moeilijk. Daarnaast is dit keukenkruid ook nog eens heel gezond. Het draagt bij aan een gezonde spijsvertering en bevorderd het zenuwstelsel.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 35×45 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 40-100 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Origanum vulgare

Bloemkleur:
Wit, Roze

Je eigen wilde marjolein zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Wilde marjolein zaaien en planten

Als je zelf wilde marjolein wilt zaaien in de moestuin, dan doe je dat in de koude grond, een verwarmde kas of in een afgedekte bak. Buiten in de volle grond kun je wilde marjolein het beste zaaien in mei en juni. Binnenshuis doe je dat in april en mei. In een koude kas zaai je het keukenkruid in de maand mei of juni.

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Speciale kenmerken

Wilde marjolein is makkelijk om te zaaien en kan daarnaast veelzijdig worden gebruikt als smaakmaker in de keuken. Daarnaast wordt het veel gebruikt om de algehele lichamelijke gezondheid te bevorderen. Wilde marjolein mag in één adem oregano genoemd worden, maar feitelijk gezien zijn het twee aparte kruiden.

Onderhoud

Zorg voor een droge bodem in de zon als je zelf wilde marjolein wilt zaaien of planten. Het belangrijk dat je de bodem voorziet van voldoende voedingsstoffen. Zeker in de eerste bloeiperiode is het regelmatig water geven belangrijk. Verwijder onkruid regelmatig en controleer de jonge plantjes op de aanwezigheid van slakken en andere ongedierte.

Vorige
Basilicumboom – Ocimum kilimandscharicum ‘Basilicumstruik’

Basilicumboom – Ocimum kilimandscharicum ‘Basilicumstruik’

Volgende
Citroenbasilicum – Ocimum × citriodorum

Citroenbasilicum – Ocimum × citriodorum

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.