Goed idee! Water van gekookte eieren voor je planten

Water van gekookte eieren voor je planten
©Yana Tikhonova – Plant calciumwater geven

Ben je ook zo dol op een gekookt eitje? Jouw planten willen hier ook zeker graag van meegenieten. Het water van gekookte eieren kun je namelijk heel goed gebruiken als natuurlijke plantenvoeding. Van het calcium in het water worden jouw (kamer)planten namelijk heel erg blij. Hoe dat werkt? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze natuurlijke plantenvoeding afkomstig van, eieren!

Geef jouw planten een boost met het kookwater van eieren

Je hoeft helemaal niet altijd naar dure boosters of plantenvoeding te grijpen als je jouw planten eens lekker wilt verwennen. Met natuurlijke voeding zoals het kookwater van jouw eieren zijn ze ook al heel tevreden. Hoe dat kan? Dit water is namelijk rijk aan calcium. Dat komt via de eierschalen in het kokende water terecht.

Het water van een hardgekookt ei bevat meer calcium dan van een zachtgekookt exemplaar. Logisch, want dit water kookt gewoonweg langer. Calcium is goede natuurlijke plantenvoeding, zeker als je dit uit het kookwater van jouw eieren haalt.

Eieren koken in water
©Tom -Eieren koken in water

Calcium bezorgt jouw planten een stabiele PH-waarde. En dat is belangrijk, want zo zijn ze in staat om voedingsstoffen op te kunnen nemen. Deze kunnen uit de potgrond komen, maar ook uit de natuurlijke plantenvoeding die je ze geeft. Het resultaat is een energieke en gezonde plant die je bijna ziét groeien.

Laat je calciumwater eerst goed afkoelen

Enig puntje van aandacht is er wel, je moet het kookwater namelijk éérst af laten koelen voordat je deze cadeau doet aan je planten. Zo voorkom je dat de plant schrikt en mogelijk ziek wordt. Dat is juist niet wat je wilt bereiken met het geven van deze calciumrijke plantenvoeding.

Ook werkt deze natuurlijke booster het beste als je niet te lang wacht met het geven van het kookwater. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om jerrycans vol met water op te slaan waarin je jouw eieren hebt gekookt. De kracht gaat er dan wel een beetje vanaf.

Vorige
Vleesetende planten in terrarium

4 vleesetende planten voor een insectenvrij huis

Volgende
Kamerplanten water geven met plantenspuit

Kamerplanten water geven: zo blijven ze wel leven

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.