Tomaten dieven: hoe en wanneer doe je dat?

Tomaten dieven: hoe en wanneer doe je dat?
©Delpixart – Tomaten dieven

Tomaten dieven is een belangrijke klus. Zeker als je wilt kunnen rekenen op een mooie en volle tomatenoogst. Maar hoe en wanneer kun je dat het beste doen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het dieven van tomaten. Wat dieven nou eigenlijk betekent, hoe je het beste te werk kunt gaan en welke periode daarvoor het meest geschikt is.

Wanneer kun je de tomaten het beste dieven?

Tomaten kun je het beste zo snel mogelijk dieven. Dit is vaak al nodig als de tomatenplantjes ongeveer 20 cm groot zijn. De okselknoppen kun je het beste dieven als ze nog klein zijn. Je kunt ze dan eenvoudig onderscheiden van de hoofdstam. In de zomer groeit de tomatenplant extra hard. Het kan dan nodig zijn om de tomaten wekelijks te moeten dieven. Kweek je tomaten in een kas? Dan kan het zelfs een dagelijks klusje zijn. Een goede en regelmatige controle is dus belangrijk als je jouw tomaten tijdig wilt dieven.

Hoe moet je tomaten dieven?

Tomaten dieven is geen moeilijke, maar wel een hele belangrijke klus bij tomaten kweken. Aan de hand van het onderstaande stappenplan weet je precies hoe je tomaten moet dieven voor een volle en gezonde oogst.

  1. Loop de hoofdstam van de tomatenplant na en controleer elke oksel op de aanwezigheid van uitlopers of okselknoppen. Ze bevinden zich vaak in de ruimte tussen de stengel en het blad.
  2. Pak de “dief” voorzichtig beet tussen je duim en wijsvinger. Controleer nog even extra of het hier echt om een okselknop gaat.
  3. Breek de uitloper in een vloeiende beweging van de tak. Tomaten dieven gaat dan ook het makkelijkst als de uitlopers nog klein zijn.

Aan de hand van het bovenstaande artikel en stappenplan weet je precies hoe en wanneer je jouw tomaten moet dieven. Doe je dit op de juiste manier, dan ben je zeker van een mooie oogst vol rijpe en smaakvolle tomaten.

Vorige
Moestuin aanleggen in 5 simpele stappen

Moestuin aanleggen in 5 simpele stappen

Volgende
Witte vlieg bestrijden bij planten

Witte vlieg bestrijden en voorkomen

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.