Thaise basilicum – Ocimum basilicum ‘Siam Queen’

Thaise basilicum – Ocimum basilicum ‘Siam Queen’

Thaise basilicum is een keukenkruid dat je veelzijdig kunt gebruiken in allerlei gerechten. Van origine komt deze basilicum soort uit Zuidoost-Azië. Het heeft een meer uitgesproken smaak dan de gewone basilicum die we kennen. Het geeft een wat meer kruidig aroma af. Het plantje is kleurrijk om te zien. Thaise basilicum heeft namelijk groene bladeren, paars kleurige stengels en roze of witte bloemen. Dit ras is misschien wel het meest makkelijk te telen in de moestuin.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 10×15 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-80 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Ocimum basilicum – Siam Queen

Bloemkleur:
Wit, Roze

Je eigen thaise basilicum zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Thaise basilicum zaaien en planten

Dit keukenkruid is een absolute must-have in de kruidentuin of moestuin. Zelf Thaise basilicum zaaien of planten is dan ook niet moeilijk. Dat kun je op 3 manieren doen. Als je de voor wilt zaaien in een verwarmde kas, dan doe je dat bij voorkeur in de maand april. In een koude kas of afgedekte bak zaai je deze basilicum in de maanden april of mei. Thaise basilicum in de volle grond zaaien kan ook. De maanden mei en juni zijn dan het meest geschikt.

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Speciale kenmerken

Thaise basilicum heeft een wat meer uitgesproken smaak dan de gewone basilicum. Het plantje is makkelijk te zaaien omdat het vrij goed resistent is tegen ziektes. Dit keukenkruid smaakt perfect bij Thaise gerechten en is daarbij ook nog eens erg gezond. Het bevorderd de bloedsomloop en stimuleert de hersenfunctie. Thaise basilicum zorgt er tevens voor dat schadelijke stoffen uit ons lichaam worden verwijderd.

Onderhoud

Thaise basilicum heeft veel vocht nodig tijdens de groei. Ook voeding mag je regelmatig bijgeven. Als de planten nog jong zijn, is het beter om ze te toppen. Zo kunnen ze hun energie in de vorming van blad en scheuten steken, die je uiteindelijk gebruikt in de gerechten die je wilt maken. Zeker in het begin van de teelt moet je regelmatig controleren op de aanwezigheid van slakken.

Vorige
Bijvoet – Artemisia vulgaris

Bijvoet – Artemisia vulgaris

Volgende
Honingmeloensalie – Salvia elegans ‘Honey Melon’

Honingmeloensalie – Salvia elegans ‘Honey Melon’

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.