Salie branden om jezelf en huis te reinigen

Hoe je jezelf of je huis spiritueel zou moeten reinigen met salie

Alles is energie, overal zit energie en energie kan blijven hangen in ruimtes door 1001 redenen. Als het om positieve energie gaat is er natuurlijk niks aan de hand en zal jij jezelf alleen maar goed voelen. Hetzelfde geldt voor je huis, ruimtes en kamers. Het wordt echter een ander verhaal als het om negatieve energie gaat die blijft hangen. Het is daarom belangrijk om nare energieën en eventuele entiteiten uit je huis te verwijderen, deze kunnen namelijk vele (lichamelijke) klachten veroorzaken waarvan je nooit had verwacht dat die daarvan afkomstig waren.

Net als een kaars niet kan branden zonder vuur, zo kunnen wij niet leven zonder een spiritueel leven.

Denk aan vermoeidheid, een gespannen gevoel, een sterk gevoel dat er iets niet klopt in huis, veel nare dromen, rillingen of het constant koud hebben(misschien specifiek in bepaalde ruimtes) en zelfs audioapparaten en lampen die spontaan aan en uit gaan. Ook kunnen zij blokkades of stagnaties veroorzaken waardoor dingen in jouw leven, of die van andere personen in het huis, anders uitpakken dan ze normaliter gedaan hadden. Als je je huis reinigt zorg je er voor dat de energie in je huis weer in balans komt en dat de energie positief voor je kan werken.

Wanneer energetisch reinigen?

Er kunnen vele redenen zijn om je huis energetisch te reinigen, denk aan:
Je bent net verhuisd De energie van de vorige bewoners is vaak voelbaar en zeker als je daar gevoelig voor bent zal je deze ook voelen. Je kent die mensen en hun intenties niet en je weer niet waar ze zich mee bezig hielden. Alle redenen dus om het huis energetisch te reinigen en het te zegenen als jouw plekje, jouw nieuwe thuis.

Stressvolle of zieke periode

Ook als je net een stressvolle of zieke periode achter de rug hebt, in welke vorm dan ook en die zich grotendeels bij jou thuis heeft afgespeeld, is het zeer aan te raden om je huis energetisch te reinigen zodat je alle rommel je huis uit jaagt. Je kan deze reiniging direct nemen als de afsluiting van een slechte periode en een nieuwe, positieve, die aanbreekt. Het kan je nieuwe energie en inzichten geven.

Onrust en/of spanningen

Ook als je langere tijd slecht en/of onrustig slaapt is het aan te raden je huis energetisch te reinigen. Negatieve energieën kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren en slaap is cruciaal voor een optimale gezondheid.

Inluiden nieuwe periode

Het kan een mens goed doen om, bewust, een oude periode af te sluiten en een nieuwe in te luiden. Dit kan allerlei persoonlijke redenen hebben. Een energetische huisreiniging kan hier goede hulp bij bieden. Maak er een ritueel van voor jezelf, dit kan zeer krachtig werken omdat het je intenties laat zien voor jezelf. Ook hier kan het je nieuwe energie en inzichten geven.

Waarmee energetisch reinigen?

Witte salie is hierop het antwoord. Witte salie blaadjes worden al eeuwenlang door indianen en sjamanen gebruikt bij zuivering ceremonies, rituelen en het uitspreken van gebeden. We gebruiken fijngemalen salie overigens ook als kruid in de keuken. Het komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa en het Middellandse Zeegebied, maar tegenwoordig komt er ook veel uit Californië waar het vaak in de vrije natuur groeit en met de hand geplukt kan worden. Witte (gedroogde) salie blaadjes zijn vaak te koop bij reform en/of new age winkels en uiteraard online op meerdere plekken. Wie zoekt zal vinden.

Hoe energetisch te reinigen?

Als je hierop gaat Googelen zal je vele manieren tegenkomen met vele verschillende attributen. Ik volg vooral mijn eigen gevoel hierin, wat goed voelt voor mij. Voor mij is de intentie vooral belangrijk. Wat ik doe is het volgende:

  1. Ik zet een lekker rustgevend muziekje op. Ik gebruik zelf onderstaande (sjamanistische) muziek, deze is ook direct lang genoeg.
  2. Ik zorg dat ik geaard en gefocust ben op positiviteit. Zie hier een goede aardingsoefening.
  3. Ik maak een goed bosje salie. Eventueel kan je iets gebruiken om ze bij elkaar te houden.
  4. Ik open alle deuren en ramen in mijn huis. Eventueel kan je ook alle kasten en lades openzetten.
  5. Ik steek het bosje salie op meerdere plekken aan, laat het even goed branden en blaas het uit. Salie moet smeulen en niet branden. Je kan het in een schelp of glazen of aarden schaaltje doen. Dit is handig, geeft geen rommel en zo heb je ook direct het aarde element in je ritueel. Geen plastic of kunststof!
  6. Ik reinig eerst mijzelf. Laat de rook om mijn lichaam circuleren en sla de negativiteit van me af met een veer of hand. Probeer de rook tijdens het ritueel zoveel mogelijk te vermijden en zorg dat je deze niet al te veel inademt.
  7. Ik begin dan bij de voordeur en loop zo alle kamers en ruimtes door. Ik wapper met een veer of hand de rook door de gehele kamer, ook in alle hoeken! Ik jaag alle negatieve rommel mijn huis uit met mijn intenties en gedachten.
  8. Behoud je positieve focus tijdens je wandeling door het huis.
  9. Ga net zo lang door tot het goed voelt voor je. Steek nieuwe salie aan mits nodig.
  10. Ik sluit af met een woord van dankbaarheid.
Vorige

Bloedsinaasappel gezond voor de spijsvertering

Volgende

Groente en fruit als medicijn

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Glas met sap voor een gezonde levensstijl

8 onmisbare tips voor gezond eten en drinken

Gezond eten en drinken zijn de basis voor een gezond leven. Net zoals bewegen een belangrijke rol speelt in ons leven. Helaas bestaan er geen magische voedingsmiddelen waardoor je honderd procent gezond bent en blijft. Maar als je zorgt dat de basis in orde is zal je lichaam veel weerbaarder zijn tegen ziekten.
Lees verder

Gezonde snijbiet stamppot met kerrie

Snijbiet is een erg veelzijdige groente voor sapjes en smoothies, of rauw door een salade. Maar smaakt ook heerlijk als stamppot. Met dit recept kun je gerust op een zomerse dag genieten van een stamppot met snijbiet.
Lees verder
Hartig pompoenbrood

Hartig pompoenbrood met appel en dadel

Dit pompoenbrood recept is ideaal voor de feestdagen of gewoon lekker voor in het weekend. Deze pompoenbroodjes doen een beetje denken aan suikerbrood. Maar zijn een stuk gezonder en natuurlijk helemaal plantaardig.
Lees verder
Bananenbrood met havermout

Gezond bananenbrood met havermout

Dit bananenbrood met havermout is erg voedzaam. Maar ook makkelijk glutenvrij te maken als je het volkorenmeel vervangt voor boekweitmeel. Bananenbrood maak ik ontzettend vaak. Er blijven regelmatig een paar rijpe bananen over en die zijn ideaal in een brood of cake.
Lees verder

Groente en fruit als medicijn

De laatste twee weken stond mijn blog even op een laag pitje omdat het lichamelijk niet zo goed ging. Mijn darmen werkten even niet mee. Ik wil dit graag met jullie delen en hoop mensen te kunnen helpen die hetzelfde meemaken. De reden dat ik ben begonnen met plantaardig eten is mijn gezondheid.
Lees verder
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.