Roomse kervel – Myrrhis odorata

Roomse kervel – Myrrhis odorata

Roomse kervel is een sterk ruikend kruid dat afkomstig is uit Zuid-Europa. Roomse kervel wordt al sinds de oudheid gebruikt. Niet alleen de zaden van de plant, maar ook de bladeren. Ze kunnen worden gebruikt in gerechten met kool en andere gekookte groenten.

Maar ook is roomse kervel een prima smaakversterker bij zoete delicatessen. Ook als je zelf kruidenboter wilt maken kun je roomse kervel gebruiken. Het sap uit de bladeren van de roomse kervel hebben een positief effect op de spijsvertering.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Bijzonder kruid
Standplaats: Halfzon
Plantafstand: 15×20 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 30-70 cm
Bloeiperiode: Mei t/m Jul

Wetenschappelijke naam:
Myrrhis odorata

Bloemkleur:
Wit

Je eigen roomse kervel zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Roomse kervel zaaien en planten

Als je zelf Roomse kervel wilt zaaien, dan doe je dat het beste buiten in de volle grond. Dit kun je het beste doen tussen de maanden februari en juli of vanaf september. Zorg er daarbij voor dat de grond voldoende bemest is en niet vol in de volle zon ligt.

VroegFebMrtApr
Volle grond
Onder glas
ZomerMeiJunJul
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Speciale kenmerken

Roomse kervel heeft een sterke anijssmaak. Het is goed te combineren met hartige en zoete gerechten. Het plantje heeft ook een medicinale werking. De bladeren worden in gedroogde vorm verwerkt als een thee. Dit bevorderd de spijsvertering en houdt de darmflora gezond. Daarnaast bevat roomse kervel ook veel vitamine C en heeft het een verkwikkende uitwerking op het lichaam. Roomse kervel is bestand tegen temperaturen tot wel -20 graden.

Onderhoud

Roomse kervel heeft een bodem nodig die voldoende voedingsrijk is. Het is dan ook belangrijk dat je de bodem van compost voorziet voor je kervel gaat zaaien of planten. Roomse kervel heeft ook veel en regelmatig water nodig. Je controleert de planten wekelijks op de aanwezigheid van onkruid en plagen zoals ongedierte en ziekten.

Vorige
Groot kaasjeskruid – Malva sylvestris

Groot kaasjeskruid – Malva sylvestris

Volgende
Echte valeriaan – Valeriana officinalis

Echte valeriaan – Valeriana officinalis

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.