HGVJ Magazine

Verkoelend limoenijs maken zonder ijsmachine

Dit recept voor romig limoenijs is erg fris en doet het altijd goed als toetje. Zeker als je jezelf of je gasten eens wilt verwennen. Je kunt op deze manier gezond ijs maken zonder ijsmachine.

Wij kopen elke week een doos bananen van 18 kilo. Dat klinkt misschien een beetje veel, maar 18 kilo bananen gaan er bij ons toch wel in een week doorheen.

Ik probeer mijn bananen altijd mooi te laten rijpen, maar soms is alles tegelijk rijp en wat moet je dan? juist, invriezen. Vries bananen pas in als ze veel stippen hebben en mooi geel zijn, dan zijn ze goed rijp. Bananenijs maken wij toch wel een paar keer per week.

Door een beetje tarwegras toe te voegen krijgt het ijs een mooi groen kleurtje. En voeg je ook nog eens belangrijke vitaminen en mineralen toe. Als je tarwegras gebruikt let er wel op dat je een hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Het liefst rauw en biologisch. De smaak is dan beter en omdat het rauw is blijven alle enzymen, vitaminen en mineralen intact.

Ook kun je bananenijs maken zoals jij wilt. Voeg cacaopoeder toe voor een chocoladesmaak of frambozen voor frambozensmaak, de opties zijn eindeloos.

Ingrediënten

  • 4 bevroren bananen
  • 1 gewone banaan
  • 1 eetlepel tarwegras
  • Het sap van 2 limoenen
  • limoenrasp van 1 limoen

Bereiden

Zorg ervoor dat je rijpe, bevroren bananen in de vriezer hebt liggen. Vries de bananen in kleine stukjes in, dit bespaart de blender een hoop werk. Ik gebruikte voor dit recept een Vitamix blender.

  • Plaats de stukjes bevroren banaan met 1 gewone banaan in de blender of keukenmachine. Voeg dan het sap van 2 limoenen, het limoenrasp en een lepeltje tarwegras toe. Zet de blender aan en laat blenden tot het een mooie romige, gladde massa is.
  • Serveer in mooie glaasjes met een schijfje limoen.

Heb je nou geen sterke blender, blend dan 5 gewone bananen (niet ingevroren) met de rest van de ingrediënten in een mengkom en meng met de staafmixer. Schenk dit vervolgens in een geschikte bak en plaats in de vriezer. De volgende dag heb je een heerlijke bak limoenijs.

Marthe Scholtens

Marthe Scholtens

Ik ben Marthe van eattherainbow.nl en met mijn recepten neem ik je mee in de wereld van eenvoudig plantaardig eten. Hopelijk doe je een hoop inspiratie op. Eet smakelijk alvast!

Volg ons

Wees niet verlegen, volg ons ook op social media! We houden ervan om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken.

HGVJ Magazine SDT

Van "aha' tot 'oh shit', wij delen alles wat op ons 'groene' pad terecht komt.

Ontvang wekelijks onze drie beste artikelen gratis in je email!
Aanmelden
Nee dank je, ik ben al 'groen' genoeg!

Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid. Afmelden kan met 1 klik!
close-link
Meld je nu gratis aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere week de beste artikelen omtrent tuinieren, planten en de heerlijkste recepten. Oh, en al onze gratis freebies ontvang je altijd als eerst!
HGVJ Magazine SDT

Van "aha' tot 'oh shit', wij delen alles wat op ons 'groene' pad terecht komt.

Ontvang wekelijks onze beste artikelen gratis in je email!
AANMELDEN
Bij aanmelding ga je automatisch akkoord met ons privacybeleid. Afmelden kan met 1 klik!
close-link