Grote engelwortel – Angelica archangelica ‘Aartsengelwortel’

Grote engelwortel kweken, zaaien, planten en oogsten

De grote engelwortel staat ook wel bekend als aartsengelwortel en behoort tot de schermbloemenfamilie. De plant verspreidt een muskusachtige geur en komt ook in het wild voor. Hier groeien ze vooral langs oevers en waterkanten. De oliehoudende bladeren worden voor Angelica likeur gebruikt en vroeger ook als medicijn om plagen en ziektes zoals de pest te kunnen voorkomen.

Ook in de keuken is de Grote Engelwortel een veelzijdig kruid. De stelen en het verse blad worden daarbij gebruikt.Zelf Engelwortel kweken is niet moeilijk en leuk om te doen. Ze bloeien van juli tot en met september.

De Grote Engelwortel kun je gebruiken in de salade en de soep. Maar, ook gekonfijt smaakt dit kruid lekker pittig. Als je het kruid toevoegt aan jam, wordt deze minder zoet en lekker fris. Daarnaast wordt de Grote Engelwortel ook gebruikt voor soep en thee. Het bevorderd de spijsvertering en werkt tevens effectief tegen misselijkheid bij wagenziekte.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon, Halfzon
Plantafstand: 50×50 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Planthoogte: 170-250 cm
Bloeiperiode: Jul t/m Aug

Botanische naam:
Angelica archangelica

Bloemkleur:

Grote engelwortel zaaien en planten

FebMrtApr
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen grote engelwortel zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: Brockenhexe