Echte lavendel – Lavandula angustifolia

Echte lavendel – Lavandula angustifolia

Van origine is echte lavendel afkomstig uit Zuid-Europa. Hoewel veel mensen denken dat lavendel een bloem is, is het paars-kleurige bloemetje een echt keukenkruid. Omdat echte lavendel oliehoudend is, wordt het door de industrie ook veel gebruikt voor het maken van eau de toilet en zeep. Lavendel is door zijn rijke geur ook perfect te drogen als potpourri. Je kunt het dan in huis plaatsen als natuurlijke luchtverfrisser. Ook thee van echte lavendel wordt veel gedronken.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 45×60 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 50-70 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Aug

Wetenschappelijke naam:
Lavandula angustifolia

Bloemkleur:

Echte lavendel zaaien en planten

Echte lavendel zaaien en planten in de moestuin of tuin is makkelijk. Je kunt ze in mei of juni direct in de volle grond plaatsen, maar je kunt echte lavendel ook van april tot juni binnenshuis of in de kas zaaien en planten. Geef ze een standplaats in de moestuin of border als je geen koolwitjes in de buurt van koolsoorten wil. Ook de rozenstruik is blij met de aanwezigheid van echte lavendel. Het houdt bladluizen op afstand.

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen lavendel zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: cmepinky