Basilicumboom

De basilicumboom is oorspronkelijk afkomstig uit India en het Middellandse Zeegebied. De plant staat ook wel bekend als boombasilicum. De bladeren van de basilicumboom geuren fantastisch en zijn te verwerken in diverse gerechten. Maar, ook de witte bloemen van de basilicumboom zijn eetbaar.

basilicum boom kweken zaaien oogsten planten

De bladeren en de bloemen van de basilicumboom verwerk je Mediterraanse gerechten. Het oliehoudende gewas wordt ook gebruikt voor zeep en parfums. Daarnaast dragen de bladeren van de basilicumboom bij aan een optimale spijsvertering.


Basilicum is een geliefd kruid en zeer geschikt om zelf te kweken. Als je de basilicumboom zelf wilt planten, moet je rekening houden met een behoorlijke hoogte. Ze kunnen tot wel 120 cm hoog worden.

De basilicumboom is tevens een goede plant om in de buurt van tomaten, paprika’s en asperges te plaatsen. Zeker bij tomaten kan het vervelende plagen voorkomen.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 10×15 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-120 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Botanische naam:
Ocimum kilimandscharicum

Bloemkleur:

Basilicumboom zaaien en planten

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Credits en copyright
Beeld header: leoleobobeo


Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de laatste artikelen, actuele tuinklussen en zaaikalenders.
Nu aanmelden!
Nee, bedankt!
close-link