Rucola

Rucola is een koolsoort welke van origine uit het Middellandse Zeegebied komt. De kool staat ook wel bekend als mosterdkruid, roquette of notensla door zijn noot-achtige pittige smaak. Rucola is niet alleen een smaakmaker in diverse salades, maar is ook onmisbaar in diverse Italiaanse gerechten.

Daarnaast kun je rucola rauw verwerken in diverse gerechten, op brood of op een pizza. Gebruik je rucola in je stamppot? Dan wordt de smaak zacht en mild in plaats van pittig en nootachtig.


Zelf rucola zaaien is niet moeilijk. Daarnaast vormt de plant steeds weer nieuw blad waardoor je lekker kunt blijven plukken. Als je zelf Rucola wilt zaaien heb je de keuze uit aardig wat soorten. De Sky Rocket, Sweet Oakleaf en Wildfire zijn populaire rucola soorten. Ze groeien eenvoudig en hebben niet veel speciale aandacht nodig.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Koolgewas
Standplaats: Zon
Plantafstand: 5×20 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-30 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Botanische naam:
Eruca vesicaria ssp. sativa

Bloemkleur:

Rucola zaaien en planten

VroegFebMrtAprMei
Volle grond
Onder glas
ZomerJunJulAugSept
Volle grond
Onder glas
WinterAugSeptOktNov
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen rucola zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden aanbod

Credits en copyright
Beeld header: Etienne


Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de laatste artikelen, actuele tuinklussen en zaaikalenders.
Nu aanmelden!
Nee, bedankt!
close-link