Rabarber

Rabarber kweken, zaaien, planten en oogsten

Rabarber is een echte seizoensgroente. De plant is familie van de duizendknoopfamilie en komt oorspronkelijk uit China. De bladeren zijn niet eetbaar. De rode stelen worden gebruikt in diversen gerechten en zitten bomvol vitaminen en mineralen.

Rabarber kun je zowel koud als warm eten als bijgerecht. Maar, ook verwerkt in taarten is rabarber heerlijk fris. Rabarber leent zich ook prima voor een lekkere salsa. Het smaakt verrassend bij diverse soorten vlees. Ook kip ketjap met gebakken stukjes rabarber is een echte aanrader.

Zelf rabarber kweken in de moestuin is niet moeilijk en juist heel leuk om te doen. Rabarber kweken doe je bij voorkeur in de volle grond in de maanden mei en juni.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Overige
Standplaats: Zon, Halfzon
Plantafstand: 100×100 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Planthoogte: 170-250 cm
Bloeiperiode: Jul t/m Aug

Botanische naam:
Rheum rhabarbarum

Bloemkleur:

Rabarber zaaien en planten

ZaaienMrtAprMei
Volle grond
Onder glas
PlantenMeiJunJul
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Naast het zelf zaaien van rabarber kun je ook kiezen voor een plant. Deze kun je vaak in het tuincentrum aanschaffen. Deze kun je dan het beste in het najaar in oktober en november aanplanten in de volle grond of koude kas.

De bladeren van rabarber zijn giftig en kunnen daarom ook niet gegeten worden. Gebruik daarom altijd de stengels.

Rabarber is winterhard. Na het aan aanplanten in het najaar zal de plant bovengronds afsterven maar komt in het volgende voorjaar weer boven de grond. Hierna kun je vanaf mei beginnen met het oogsten.

Je eigen rabarber zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: ulleo