IJsbergsla

IJsbergsla kweken, zaaien, planten en oogsten

IJsbergsla is een echte bladgroente die nog niet zo gek lang geleden is geïntroduceerd. Dit gebeurde als eerste in Californië. De naam dankt de sla aan de wijze waarop deze getransporteerd werd. Dit gebeurde per spoor terwijl de kroppen knapperige sla vers werd gehouden door een berg van ijs. IJsbergsla heeft een knapperige en stevige structuur.

IJsbergsla is niet meer weg te denken in de keuken. We maken er heerlijke groene salades van of gebruiken het als basis op een broodje hamburger. IJsbergsla kun je tevens stomen. Dan smaakt het heerlijk bij gerechten zoals bijvoorbeeld Indische Gado Gado.

IJsbergsla is een ideale groente om zelf te kweken, dit kan bijna het gehele jaar onder de juiste omstandigheden. Je zaait ijsbergsla in je eigen moestuin van maart tot juli in de volle grond. Je kunt wel al eerder beginnen, vanaf januari kun je beginnen met voorzaaien. Oogsten kun je doen van juni tot en met oktober.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Bladgewas
Standplaats: Zon
Plantafstand: 30×30 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-40 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Okt

Botanische naam:
Lactuca sativa

Bloemkleur:

Ijsbergsla zaaien en planten

LenteJanFebMrt
Volle grond
Onder glas
ZomerAprMeiJun
Volle grond
Onder glas
HerfstJulAugSept
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen ijsbergsla zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: Perzibear