Courgette

Courgette

De courgette is familie van de komkommer en is een zeer veelzijdige groente. Ze komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Mexico. Courgettes zijn zeer gezond en zitten vol met vezels, vitamines en mineralen. Ze kunnen op verschillenden manieren bereid worden. Je kunt ze bakken, koken of rauw eten in salades.


Ook courgette lasagne is een echte aanrader om te maken als je zelf courgettes hebt gekweekt. In elk pasta gerecht kun je wel courgette gebruiken. Maar, ook gevulde courgette met kaas, gehakt en pijnboompitten uit de oven is een aanrader. Ook leent courgette zich perfect voor een lekkere frittata.

Zelf courgette kweken in je moestuin is leuk om te doen en niet moeilijk. Je kweekt ze het beste binnen op. De courgette kun je dan half juni in de volle grond plaatsen.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Vruchtgewas
Standplaats: Zon
Plantafstand: 100×100 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Planthoogte: 70-100 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Okt

Botanische naam:
Cucurbita pepo

Bloemkleur:

Courgette zaaien en planten

MrtAprMeiJun
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen courgette zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden aanbod

Credits en copyright
Beeld header: TaniaMax
Tekst: Jeroen Bosman

Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de laatste artikelen, actuele tuinklussen en zaaikalenders.
Nu aanmelden!
Nee, bedankt!
close-link