Antroewa

antroewa kweken zaaien oogsten planten

Antroewa komt van origine uit Oost-Afrika maar is een typisch Surinaamse vrucht. Ze draagt ook wel de naam witte aubergine. Ze is zo groot als een tomaat en wordt gegeten als ze nog niet rijp is. De antroewa smaakt bitter en is nauw verwant aan de aubergine.


Antroewa smaakt heerlijk in diverse Surinaamse gerechten zoals bij zoutvlees. Maar, de gesmoorde variant wordt ook veel gebruikt bij een vegetarisch eetpatroon.

Als je antroewa iets minder bitter wilt laten smaken, voeg je tijdens het bereiden lekkere verse kruiden zoals knoflook toe. Een heerlijke combinatie!

Antroewa voorzaaien kan vanaf februari. Daarna kan de warmte liefhebber in de volle grond en tuinkas gezet worden. Plaats de plant altijd op een warme en beschutte plek.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Vruchtgewas
Standplaats: Zon
Plantafstand: 50×50 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 60-120 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Aug

Botanische naam:
Solanum macrocarpon

Bloemkleur:

Antroewa zaaien en planten

FebMrtAprMei
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Credits en copyright
Beeld header: HGVJ Magazine
Tekst: Jeroen Bosman

Heb je een vraag of wil je jouw ervaring met andere lezers delen?

3 reacties
  • ik wil graag antroewa kweken, maar vind maar net of het nou zaden of jonge stekjes moeten zijn? en waar ka ik het kopen in Nederland?

  • Hallo Linda,

    Stekjes zijn wat lastiger te vinden in Nederland. Op dit moment zijn wij bezig om onze online zaden winkel online te zetten. Via ons eigen netwerk importeren wij ook antroewa zaden die voortkomen uit onbespoten planten. Je mag mij bij interesse een mail sturen op jeroen[at ].hgvj.eu. Ze zijn op voorraad.

    Groene groeten,
    Jeroen

  • Op internet zoeken naar antroewa zaden en dan kun je ze bestellen. Op internet is tevens te zien hoe en wanneer te zaaien

Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan op onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de laatste artikelen, actuele tuinklussen en zaaikalenders.
Nu aanmelden!
Nee, bedankt!
close-link