Oranje havikskruid – Hieracium aurantiacum

Oranje havikskruid – Hieracium aurantiacum

Oranje Havikskruid is een zonaanbidder. Hieracium Aurantiacum, zoals de plant ook wel wordt genoemd, geeft kleine oranje-roodachtige bloemen. Ze kunnen heel goed gecombineerd worden met zogenaamde rotsplanten.

Temeer omdat ze van oorsprong afkomstig zijn uit de bergen. Echter hebben ze wel een meer voedingsrijke bodem nodig. Omdat deze plant zich snel vermenigvuldigd, is ze heel geschikt voor open borders die wel wat begroeiing kunnen gebruiken.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Vaste plant
Familie: Asteraceae
Standplaats: Zon
Plantafstand: 30×30 cm
Planthoogte: 40 cm
Wintergroen: Ja
Giftig: Nee
Bloeiperiode: Juli t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Hieracium aurantiacum

Bloemkleur:
Oranje

Speciale kenmerken

Oranje Havikskruid zaait zichzelf snel uit. Als je dit wilt voorkomen is het zaak om de bloemen die uitgebloeid zijn zo snel mogelijk te verwijderen. Deze vaste plant kan een temperatuur tot -25ºC verdragen. Alhoewel bescherming bij gure wind en sneeuw gewenst is. Oranje Havikskruid blijft ook in het winterseizoen groen. Oranje Havikskruid komt tevens in het wild voor. Je ziet ze dan vooral in vruchtbare weidegronden.

Onderhoud

Hieracium Auranticum, of Oranje Havikskruid, heeft weinig onderhoud nodig. Wel moet je erop letten dat de bodem waarin de plant staat voldoende kalkrijk blijft. Als je een vermeerdering wilt voorkomen, dan die je de uitgebloeide bloemen regelmatig en tijdig weg te halen. Oranje Havikskruid vermeerdert zich namelijk in een redelijk snel tempo. Dat geldt zeker als er sprake is van uitlopers.

Vorige
Hertshooi – Hypericum x hidcoteense ‘Hidcote’

Hertshooi – Hypericum x hidcoteense ‘Hidcote’

Volgende
Coloradokever bestrijden bij aardappelen

Coloradokever bestrijden en voorkomen

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.