Spitskool kweken: van zaaien tot oogsten

Spitskool kweken, zaaien, planten en oogsten

Spitskool is een koolsoort welke van origine uit China afkomstig is. De bladeren van de spitskool worden verwerkt in veel gerechten. Anders dan veel andere koolsoorten, is spitskool een typische zomergroente door de licht frisse smaak.

Spitskool kun je lekker rauw verwerken in salades en rauwkost, maar ook roerbakken, stoven of koken is een aanrader. Ook stamppot spitskool is een favoriet zomergerecht. De kool smaakt verrassend in combinatie met kerrie.

Spitskool is ook nog eens gezond. Zo bevat het veel ijzer, zink en calcium. Daarnaast draagt de groente positief bij aan een sterk gestel en houdt het onze spijsvertering optimaal.

Zelf spitskool kweken in de moestuin kan al vanaf februari in de kas, en vanaf medio maart in de volle grond. Oogsten doe je rond augustus als de bladeren van de kool gesloten zijn. Doe dit zo vroeg als mogelijk, wanneer je spitskool te lang laat staan zal deze barsten.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Koolgewas
Standplaats: Zon
Plantafstand: 60×60 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Planthoogte: 30-50 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Botanische naam:
Brassica oleracea var. capitata for. alba subv. conica

Bloemkleur:

Spitskool zaaien en planten

VroegFebMrtApr
Volle grond
Onder glas
ZomerMeiJunJul
Volle grond
Onder glas
WinterAugSeptOkt
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen spitskool zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: Fotofelpa