Broccoli kweken: van zaaien tot oogsten

Broccoli kweken, zaaien, planten en oogsten

De oorsprong van broccoli moeten we zoeken in Zuid-Azië hoewel ook Italië wordt gezien als moederland van deze groente. Deze koolsoort is super veelzijdig en smaakt heerlijk bij diverse soorten gerechten. Zelf broccoli telen is niet moeilijk. Naast de rijke smaak profiteer je ook nog eens van de gezondheidsvoordelen van broccoli.

Broccoli is eigenlijk de top van de plant waar de bloemknoppen samen komen. Maar, sommige landen verwerken ook de bladeren van de groente in hun gerechten.

Broccoli bevat veel vezels, calcium en vitamine C. Ze stimuleren onze spijsvertering en zorgen voor de aanmaak van cellen. Broccoli kun je rauw verwerken in heerlijke smoothies, maar ook koken, roerbakken of grillen in diverse wokgerechten.

Zelf broccoli zaaien doe je vanaf februari tot augustus. Broccoli kan een lastige groente zijn om te kweken voor de beginnende tuinder. In de volle grond zaaien in maart geeft de meeste kans op succes. Oogsten kun je dan al vanaf juli.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Koolgewas
Standplaats: Zon, Halfzon
Plantafstand: 50×50 cm
Zaaidiepte: 1 cm
Planthoogte: 40-60 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Brassica oleracea var. italica

Bloemkleur:

Broccoli zaaien en planten

VroegFebMrtApr
Volle grond
Onder glas
ZomerAprMeiJun
Volle grond
Onder glas
HerfstJunJuliAug
Volle grond
Onder glas
WinterJunJulAug
Volle grond
Onder glas
Buiten in de openlucht en balkon
Koude kas en afgedekte bak
Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen broccoli zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Credits en copyright
Beeld header: OlinEJ