Hertshooi – Hypericum x hidcoteense ‘Hidcote’

Hertshooi – Hypericum x hidcoteense ‘Hidcote’

Hertshooi is een plant die zich goed thuis voelt in zonovergoten tuinen en borders. Deze vaste plant is bij uitstek geschikt als bodembedekker. Ze doet het dan ook goed op open plekken. Daarnaast kan Hertshooi prima geplaatst worden in de buurt van andere planten in de tuin. De plant groeit en bloeit het beste op een zonnige plaats waarbij ze de voorkeur geeft aan een middelmatig vruchtbare bodem.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Vaste plant
Familie: Hypericaceae
Standplaats: Zon
Plantafstand: 30×30 cm
Planthoogte: 90 cm
Wintergroen: Ja
Giftig: Nee
Bloeiperiode: Juli t/m Aug

Wetenschappelijke naam:
Hypericum x hidcoteense

Bloemkleur:
Geel

Speciale kenmerken

Hertshooi heeft donkergroene eivormige bladeren die in de winter groen blijven. Hertshooi is bestand tegen vrieskou tot -20ºC. Toch is het verstandig om de plant te beschermen tegen langdurige (zware) sneeuw of regenval. Hertshooi wordt slechts 25 cm hoog. Daarentegen groeit ze wel snel en heeft ze bodem bedekkende eigenschappen. Tijdens de bloeiperiode geeft Hertshooi een overvloed aan prachtige gele bloemen.

Onderhoud

Hertshooi heeft in feite niet veel onderhoud nodig. Als je de groei extra wilt stimuleren, kun je ervoor kiezen om de plant in het voorjaar te toppen. Dit kun je het beste in april doen. Ook het regelmatig verwijderen van dode takken draagt daaraan bij. Om de plant ook op de lange termijn mooi te kunnen houden, kun je hertshooi om de 3 jaar tot 5-10 cm boven de grond terugsnoeien.

Vorige
Struikmalva – Lavatera thuringiaca ‘Lilac Lady’

Struikmalva – Lavatera thuringiaca ‘Lilac Lady’

Volgende
Oranje havikskruid – Hieracium aurantiacum

Oranje havikskruid – Hieracium aurantiacum

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.