Hartlelie – Hosta ‘August Moon’

Hartlelie – Hosta ‘August Moon’

De hartlelie is een echte aanwinst voor in de tuin. Ze neemt genoegen met een plaats in de halfzon en doet het dan ook op veel plaatsen in de tuin of border goed. Het blad van de hartlelie is opvallend groot. De bloemen bloeien weelderig en in veel kleuren. Hartlelie, of ook wel Hosta genoemd, houdt van een licht vochtige bodem die af en toe voorzien wordt van wat voeding.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Vaste plant
Familie: Asparagaceae
Standplaats: Halfzon
Plantafstand: 30×30 cm
Planthoogte: 30-120 cm
Wintergroen: Nee
Giftig: Nee
Bloeiperiode: Juni t/m Aug

Wetenschappelijke naam:
Hosta

Bloemkleur:
Wit, Roze, Paars

Speciale kenmerken

De Hosta “August Moon”, zoals deze hartlelie ook wel wordt genoemd, heeft opvallende grote bladeren die onderling van kleur kunnen verschillen. De bloemen groeien aan een sierlijke steel zodat ze ook wel eens worden vergeleken met de Lelie. Hartlelie voelt zich het meest op haar gemak in een vochtige bodem. Daarom is ze ook bij uitstek geschikt om naast een waterpartij of vijver te planten. Na het seizoen sterft de hartlelie af. Vervolgens komt ze in het voorjaar weer in bloei.

Onderhoud

Hartlelie begint weer te groeien in het vroege voorjaar. Om te voorkomen dat de plant te grote vormen aan gaat nemen, kun je de Hosta scheuren. Zorg er ook voor dat de bodem van voldoende bemesting is voorzien. Zo heb je er het hele seizoen geen omkijken meer naar. Hartlelie is tijdens de uitloop tevens gevoelig voor slakken. Controleer hier dus regelmatig op.

Vorige
Zilverdistel – Carlina acaulis

Zilverdistel – Carlina acaulis

Volgende
Struikmalva – Lavatera thuringiaca ‘Lilac Lady’

Struikmalva – Lavatera thuringiaca ‘Lilac Lady’

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.