Griekse basilicum – Ocimum Basilicum Bascuro

Griekse basilicum - Ocimum Basilicum Bascuro

Griekse basilicum is kleiner dan de groene basilicum die we kennen. De bladeren zijn wat fijner en ook de smaak is wat meer uitgesproken. Deze basilicum soort is bestand tegen een koud klimaat waardoor het ook in Nederland makkelijk zelf te zaaien en planten is. Griekse basilicum blijft compact qua formaat en is als smaak verrijker te gebruiken in diverse gerechten zoals pasta of op de pizza. Natuurlijk kun je er ook verse pesto en smaakvolle dressings van maken.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 10×15 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-80 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Ocimum basilicum var. minimum

Bloemkleur:
Wit, Roze

Griekse basilicum zaaien en planten

Griekse basilicum kan heel goed tegen een wat kouder weertype van ongeveer 15°C. Je kunt ze tussen mei en juni in de volle grond zaaien en planten. Natuurlijk kun je Griekse basilicum ook in de verwarmde tuinkas kweken. Dat kan al in de maand april. In een afgesloten bak zaai of plant je deze basilicumsoort het beste in april of mei. Het geurige en smaakvolle plantje staat dan van juni tot en met september in bloei.

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Je eigen griekse basilicum zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Speciale kenmerken

Griekse basilicum ziet er anders uit dan de genovese basilicum soort. Het blad is heel fijn van structuur en heeft een diep groene kleur. Daarnaast blijft het plantje klein en compact waardoor het zijn unieke en uitgesproken smaak behoudt. Griekse basilicum bevat ook veel antioxidanten, vitamine A en C. Ook heeft deze basilicum soort een antibacteriële eigenschap en wordt het veel gebruikt in etherische oliën.

Onderhoud

Zelf Griekse basilicum kweken is niet moeilijk. Het onderhoud vergt wel wat aandacht. Zo moet je zorgen voor een standplaats in de zon en kun je tocht of overtollig water beter vermijden. Als je regelmatig wilt oogsten, dan is het verstandig om de bloemen van de Griekse basilicum af te knippen. Zo behouden de bladeren tevens een heerlijke smaak en kun je vaker achtereen oogsten van één plantje.

Vorige
Genovese basilicum – Ocinum basilicum

Genovese basilicum – Ocinum basilicum

Volgende
Basilicumboom – Ocimum kilimandscharicum ‘Basilicumstruik’

Basilicumboom – Ocimum kilimandscharicum ‘Basilicumstruik’

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.