Genovese basilicum – Ocinum basilicum

Genovese basilicum – Ocinum basilicum

Genovese basilicum is misschien wel de meest bekende basilicum. Dit plantje heeft de bekende basilicum smaak en wordt dan ook veelzijdig gebruikt in allerlei gerechten. Vooral pasta’s kun je prima verrijken met genovese basilicum, maar je kunt er natuurlijk ook een lekkere groene pesto van maken. Genovese heeft grote zachte bladeren en is makkelijk te zaaien en te planten in de moestuin. Naast het feit dat deze soort veelvuldig in de keuken wordt gebruikt, heeft het ook geneeskrachtige eigenschappen. Het werkt effectief tegen hoofdpijn, maag-darmklachten en is koorts verlagend.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon
Plantafstand: 10×15 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 20-80 cm
Bloeiperiode: Jun t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Ocimum basilicum genovese

Bloemkleur:
Wit, Roze

Je eigen genovese basilicum zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Genovese basilicum zaaien en planten

Genovese basilicum zaaien of planten in de moestuin is leuk om te doen en niet moeilijk. In de volle grond zaai je deze basilicum soort het beste in de maand mei of juni. In de vensterbank of een bloempot binnenshuis doe je dat in de maand april. In een afgedekte bak kun je ook genovese basilicum zaaien. April of mei zijn dan geschikte maanden.

AprMeiJun
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Speciale kenmerken

Genovese basilicum is de soort die je het meest vindt in de supermarkt. Natuurlijk is het veel leuker om het geurende plantje zelf te zaaien in de moestuin. Je verwerkt de blaadjes in diverse Mediterraanse gerechten. Zelf pesto maken met pijnboompitten en Parmezaanse kaas is ook een aanrader. Je kunt lekker lang oosten van 1 plantje en kunt deze tevens als natuurlijk medicijn tegen maagklachten en hoofdpijn gebruiken.

Onderhoud

Genovese basilicum houdt van zon en warmte. Zorg daarom dat ze dagelijks voldoende zonlicht tot hun beschikking krijgen. Wel zijn de tere blaadjes van de genovese basilicum gevoelig voor wind en regen. Bescherm ze daar goed tegen. Genovese basilicum moet je regelmatig water geven, maar de bodem mag niet doordrenkt zijn. Zeker in het begin van de groei is het verstandig om te controleren op de aanwezigheid van slakken en ander ongedierte.

Vorige
Bosui kweken: van zaaien tot oogsten

Bosui kweken: van zaaien tot oogsten

Volgende
Griekse basilicum – Ocimum Basilicum Bascuro

Griekse basilicum – Ocimum Basilicum Bascuro

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.