Dragon – Artemisia dracunculus

Dragon – Artemisia dracunculus

Dragon is niet alleen een prachtig plantje om te zien, het keukenkruid is ook nog eens heel eenvoudig zelf te zaaien of te planten in de kruidentuin. Van origine komt dit keukenkruid uit Siberië. Zowel de bladeren als de bloemetjes van dragon zijn eetbaar. Opvallend is dat Franse dragon vooral een zoete nasmaak heeft. Wilde dragon is wat meer bitter en wordt dan ook veel gebruikt in producten zoals mosterd. In de keuken kun je dragon prima gebruiken voor het op smaak brengen van diverse sauzen. maar ook bij vleesgerechten smaakt dit keukenkruid heerlijk.

Plant eigenschappen:

Plantgroep: Keukenkruid
Standplaats: Zon, Halfzon
Plantafstand: 30×30 cm
Zaaidiepte: 0.5 cm
Planthoogte: 40-50 cm
Bloeiperiode: Jul t/m Sept

Wetenschappelijke naam:
Artemisia dracunculus

Bloemkleur:
Geel

Je eigen dragon zaaien?
Wij hebben de mooiste zaden voor je geselecteerd. Deze zijn snel en makkelijk te bestellen bij onze partner Bol.com. Zo kun je echt snel aan de slag!

Ja, bekijk zaden

Dragon zaaien en planten

Zelf dragon zaaien en planten in de kruidentuin is een echte aanrader. Dit keukenkruid laat zich namelijk eenvoudig oogsten en onderhouden. Dragon zaaien doe je bij voorkeur in mei en juni als je dat direct in de volle grond wilt doen. Kies je voor een koude kas, dan kun je dragon het beste in april, mei of juni zaaien. Ook binnenshuis of in een verwarmde kas kun je zelf dragon zaaien of planten. Dat doe je het beste in de maanden maart of april.

MrtAprMeiJun
Volle grond
Onder glas
  • Buiten in de openlucht en balkon
  • Koude kas en afgedekte bak
  • Verwarmde kas en binnenshuis

Speciale kenmerken

Zowel de bladeren als de bloemen van de dragon zijn eetbaar en te gebruiken in diverse gerechten. Dragon heeft een licht bittere smaak en is een heerlijk kruid om diverse sauzen mee op smaak te brengen. Een voorbeeld daarvan is bearnaisesaus. Ook wordt er van dragon etherische olie gemaakt zoals bijvoorbeeld estragol. Dragon is daarnaast ook nog eens heel gezond. Het bevat enorm veel mineralen waaronder foliumzuur en mangaan. Dragon heeft een positieve invloed op de spijsvertering en verlicht menstruatiepijn.

Onderhoud

Dragon heeft een voedselrijke bodem nodig die wel voldoende los van structuur is. Een goede drainage is belangrijk want dragon houdt niet van een te natte bodem. Regelmatig water geven is wel belangrijk. Zorg ervoor dat je de bodem rondom de dragon vrijhoudt van onkruid. Zo voorkom je dat het kruid wordt belemmert in de groei of niet voldoende voedingsstoffen tot zich kan nemen.

Vorige
Tuin en zaaikalender april

Tuinkalender april: de maand van aanplanten en asperges

Volgende
Echte lavendel – Lavandula angustifolia

Echte lavendel – Lavandula angustifolia

TuinTuin

Ook interessant voor jou
Abonneren via e-mail

Meld je gratis aan en ontvang iedere maand de beste tips in je mailbox.

Je bent nu ingeschreven!

Vul een geldig emailadres in.